1-2 με το γειτονικό Πλατύ ο Αστέρας Βαλύρας. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής του αγώνα

Την ήττα με 1 – 2 γνώρισε ο Αστέρα Βαλύρας στο σαββατιάτικο ντέρμπι κόντρα στο γειτονικό Πλατύ  στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του α΄ γύρου για τον 2ο όμιλο της Β΄ Μεσσηνίας. Την παράσταση όμως έκλεψε ο διαιτητής του αγώνα Κουτσαναστάσης, μετατρέποντας τον εαυτό του , και όχι άδικα σε αρνητικό πρωταγωνιστή. 

Ο Αστέρας για άλλον έναν αγώνα παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με καθαρά αμυντική φιλοσοφία αλλά και πολλές απουσίες. Απο την άλλη το Πλατύ πίεζε καθ’όλη την διάρκεια του αγώνα, άλλες φορές οι επιθέσεις του αποκόπτονταν από τον τερματοφύλακα Β. Μανιάτη που ήταν εξαιρετικός και αλλες φαινόταν η απουσία του επιθετικού που πρόσφατα αποχώρησε από τον Ατρόμητο Πλατύ Β. Τσιλίκος.

Στο 25ο λεπτό, ο Λογκαράκης, ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ του Αστέρα, σουτάρει, η μπάλα πάει προς το τέρμα αλλά δεν έχει περάσει ολόκληρη την γραμμή του τέρματος και ο διαιτητής δείχνει σέντρα. Στην συνέχεια ο Αστέρας πίεσε, λίγο πριν το τέλος έπειτα από μπαλία τις άμυνας ο Καυκούλας Θ. κοντρολάρει μέσα στην περιοχή , ανατρέπεται από τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι. Ψυχρός εκτελεστής ο Δ. Στρατής και 1 -1 . 

Μετα την ανάπαυλα το Πλατύ πίεζε αλλά ο Αστέρα κρατούσε με νυχια και με δόντια, παρά τις 3 αναγκαστικές αλλαγές !!! Το παιχνίδι έμοιαζε ότι θα τελειώνε ισόπαλο. Ήταν το 96ο λεπτο !!! όταν ο διαιτητής Κουτσαναστάσης μυρίστηκε πέναλτι σε μία φάση όπου μοναδικό σφύριγμα που δίνεται είναι φάουλ στον τερματοφύλακα. 

Η επίμαχη φάση:Το Πλατύ στο 96ο λεπτό έχει κερδίσει φάουλ στο κέντρο και ενώ το παιχνίδι θα έπρεπε να έχει λήξει, το φάουλ εκτελείται με σέντρα, η μπάλα έχει πορεία προς το άουτ και σε έξοδο του τερματοφύλακα του Αστέρα, εντός της μικρής περιοχής του, υπάρχει σύγκρουση με επιθετικό του Ατρομήτου. Η ετυμηγορία ήταν πέναλτι. Απορία; θυμός; απογοήτευση; αλλοίωση αποτελέσματος… όλα αυτά μαζί αφήνουν μια πικρία για τον διαιτητή της συνάντησης.

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ (Kώστας Ζησιμάτος): Βασίλης  Μανιάτης, Ανδρέας Δουλάμης, Βασίλης Καυκούλας, Γιάννης Μαυροειδής (66΄Λαπέας), Κωστής Σιάγκρης, Σ. Μπαλτας (46΄Ραφαήλ Ι. Λινάρδος), Θόδωρος Κ. Καυκούλας, Η. Τριανταφυλλάκης (66΄Νικολόπουλος) Κώστας Θ. Καυκούλας, Μάκης Πανταζής , Δημήτρης Θ. Στρατής

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ: Κ. Γεωργόπουλος, Γ. Κοντόπουλος, Νίκος Βαλσαμάκης, Δ. Παυλόπουλος, Π. Λαδάς Δ. Αθανασόππουλος, Γ. Γιαννούκος (80΄Σγουράκης), Α. Λογκαράκης (66΄Κρέπης) Γ. Γιαννακόπουλος, Π. Παυλόπουλος και Φ. Δημέας

Οι φωτογραφική κάλυψη της αναμέτρησης έγινε από την συνεργάτη Ευθυμία Καρτερωλιώτη , επίσης ο σημερινός αγώνας είχε κάλυψη από drone !!!

Ο γιατρός της αναμέτρησης με μέλη της ομάδας του Αστέρα
Ο ψυχρός εκτελεστής Δ.Στρατής στην εκτέλεση πέναλτι
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Αστέρα Χρήστος Λαπέας από τον Απόλλων Καλαμάτας
Η σύρραξη ποδοσφαιριστών και διαιτητή για τον καταλογισμό του ανύπαρκτου πέναλτι υπέρ του Ατρόμητου Πλατύ